INSCAPING

Een reis van innerlijke verkenning of het ontdekken van de unieke essentie binnenin zichzelf.

Over

“InScaping - Is not Escaping but InScaping: a journey of inner exploration or discovering the unique essence within oneself.”
InScaping - Niet Ontsnappen maar InSnappen: Een reis van innerlijke verkenning of het ontdekken van de unieke essentie binnenin zichzelf.

inscaping-over-mountain

Mijn wortels liggen op het zuidelijk halfrond aan het puntje van het prachtige Afrikaanse continent - de moederstad Kaapstad. De magische majestueuze Tafelberg, staat hoog boven de Afrikaanse zon, houdt een nauwlettend oog op de levendige geluiden van het Kaapse schiereiland.

Ik ben half Zuid-Afrikaans en half-Nederlands, en beide landen hebben een zeer speciale plek in mijn hart. Zover ik me kan herinneren, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in spiritualiteit. Een van mijn eerste indrukwekkende ontmoetingen was toen ik 6 jaar oud was. Mijn vader nam me mee naar een kleine spiritualistische kerk, in een rustige straat, op een zondagavond. Mediums gaven boodschappen door van geliefden die zijn overleden aan mensen in de kamer.

Dit fascineerde me, het maakte me nieuwsgierig en de vragen begonnen snel en furieus te komen. Vanaf dat moment was er een onzichtbare aantrekkingskracht naar alles wat anders was dan het normale, alle dingen 'spiritueel', niet religieus, maar spiritueel.

Ik ben opgegroeid in een zeer strikt soort religie en brak hiermee in mijn vroege twintiger jaren. Er waren te veel regels, grenzen en tunnelvisie; waar was de ontdekking, de reis naar zelfrealisatie - het InScaping - InSnappen? Het leren is sindsdien nooit gestopt, de nieuwsgierigheid heeft nooit opgehouden te bestaan. Net zoals reizen mij inspireert, het avontuur naar nieuwe culturen, mensen en manieren van zijn, zo doet ook de wereld van spiritualiteit dat. De reis van het individuele zielendoel, de betekenis van hier zijn op deze planeet.

inscaping-over-me inscaping-over-tree-me

Ik werd ooit gevraagd door iemand: "Waar geloof je in, heb je geloof?" Ik antwoordde: "Ik geloof dat we hier zijn om de lessen te leren die zijn vastgesteld door onze zielcontracten, door ons eigen hogere zelf. Dit is zo'n individuele reis van groeien en evolueren als ziel. Maar we zijn allemaal verbonden met de bron, aangezien wij de bron zijn, daarom zijn wij allemaal familie - allemaal verbonden.

Mijn overtuigingen kunnen van de ene week op de andere veranderen, vraag het me volgende maand en ik heb misschien mijn perspectief veranderd." De persoon keek verbaasd en zei: "Maar dat is geen geloof hebben..." Ik antwoordde: "Het is vrijheid hebben. Met deze vrijheid komt voor mij de verantwoordelijkheid om open-minded en flexibel te zijn. Alleen op deze manier kan ik echt groeien en leren. Daarom probeer ik mezelf niet af te sluiten voor wat me zou kunnen helpen groeien in dit leven. Dit is mijn huidige perspectief."

inscaping-over-beach

Ik zie dit bij mijn eigen reis en die van anderen die ik onderweg heb ontmoet - het concept van escapisme. Als pijn en moeilijkheden ontstaan, is de menselijke reactie om te proberen te ontsnappen - escape. Ontsnap aan de realiteit, ontsnap aan de pijn of het ongemak dat het kan veroorzaken aan ons fysieke en emotionele lichaam. Maar als men in escapisme gaat, voelt het misschien goed voor een minuut, uur of dagen, maar het verdwijnt niet als bij toverslag. De enige manier om met trauma, pijn, enzovoort om te gaan, is het bestaan ervan erkennen, niet ontsnappen maar insnappen - inscaping - ga naar binnen, voel je gevoelens, want wanneer we ze daadwerkelijk voelen, kunnen we ze loslaten.

Niet erin wentelen, maar begrijpen waar ze vandaan komen, het bestaan ervan erkennen en de kracht ervan loslaten. Het is geen toverstaf maar een reis naar zelfontdekking - begrijpen wie je echt bent zonder de pijn uit het verleden, programmering en lagen die niet bij je passen. Dit is voor mij InSnappen/Inscaping.

Op dit moment noem ik Nederland mijn thuis en woon ik momenteel in de provincie Friesland met mijn man. Ik heb een community voor spirituele nieuwsgierigheid opgezet, ik werk ook met helende modaliteiten voor groepen en doe individuele sessies. Ik geef verschillende workshops en organiseer evenementen.

Voel je vrij om rond te kijken op de website en als iets je aanspreekt, kun je altijd contact met me opnemen voor meer informatie of om een sessie te boeken.

Veel liefde,

Hanna

inscaping-over-feather